tirsdag den 23. oktober 2012

Paranormal Activity 4

I går var jeg i biffen for at se den fjerde film i Paranormal Activity-serien, som for nogle år tilbage promoverede sig selv til at være noget nær det mest hyggelige, man nogensinde kunne opleve. Dengang synes jeg dog, at det hele skuffede lidt, og da to'eren kom, var det da helt tabt på gulvet. Men så kom tre'eren, hvor jeg, sagt på en pæn måde, var ved at skide i bukserne af skræk! Og det er jo netop, hvor dumt det end kan lyde, dét vi er ude efter, når vi ser gyserfilm! Vi vil påvirkes og skræmmes. Så selvfølgeligt skulle den fjerde film også have en chance! Og her vil jeg så forsøge at give den en lille anmeldelse. 


Historien i Paranormal Activitiy 4 er egentligt meget den samme som i de andre: Der er et hus, hvor én af husets beboere begynder at opfange nogle underlige/mystiske/uhyggelige ting, og beslutter sig for at videoovervåge huset. Som seer ser man alt, der sker gennem faktiske kameraer, der er placeret i huset, som computer- og mobilkameraer. Nogle ting flytter sig, ånder hjemsøger dem, man får nogle chok osv. osv.

Det dårlige: tre'eren lagde meget op til, at historien ville udvikle sig, og at man ville få noget nyt at vide om de her mystiske mennesker. som åbenbart har en klan og kontakt til dæmoner - det gør man ikke. Historien er meget den samme som i de andre, og slutningen minder rigtigt meget om tre'erens. Personerne er (som i de fleste gysere) uhyggeligt dumme - de tjekker ikke engang det video, som de beslutter sig for at optage. 

Det gode: De har virkeligt styr på deres virkemidler! Man bliver forskrækket, gnasker negle, holder øje med alt på skærmen, og venter meget spændt på, at det næste sker. Dertil er en af børnene, som er med i den her mega creepy! Han er meget uhyggelig i sig selv, og kunne have en hel gyser, som bare handlede om ham! 

Så, som enkeltstående gyser ville Paranormal Activity 4 egentligt være rigtig god. Men når man skal se den i en sammenhæng med de resterende, er det som om historien gik lidt i stå. Jeg giver den fire stjerner ud af seks, fordi den altså halter i forhold til historien, men på den anden side var forholdsvist meget uhyggelig. 


- Jeg synes den er et kig værd. God tirsdag!

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar